Zásady ochrany osobných údajov sa považujú za splnenie informačnej povinnosti prevádzkovateľa vo vzťahu k dotknutým osobám v zmysle čl. 13 Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR).

Kto sme

Webstránka Mammi.sk bola založená a je prevádzkovaná ako osobný blog.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Účelom tejto internetovej stránky je umožniť užívateľom zdieľať nezávislé recenzie a zverejniť svoj názor a skúsenosti, ako aj ponúknuť relevantné komerčné informácie.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Kontaktné formuláre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany. Odoslané formuláre uchovávame po určitú dobu nevyhnutnú na poskytnutie služby, no takto zozbierané údaje nepoužívame na marketingové účely.

Údaje, ktoré nám poskytneš, spracúvame primárne za účelom poskytovania a skvalitňovania samotnej služby, zlepšovanie dizajnu internetovej stránky a optimalizáciu jej obsahu, funkcií a služieb, ktoré poskytuje a dohľad nad zákonnými a etickými požiadavkami vzťahujúcimi sa na obsah zverejňovaných príspevkov užívateľov.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

S kým zdieľame vaše údaje

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Súčasťou našej stránky sú aj reklamné ponuky od tretích osôb. Keďže máme oprávnený záujem poskytovať také reklamy, ktoré sú pre užívateľov relevantné, zaujímavé a osobné, údaje návšytevníkov využívame na základe čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR (t.j. oprávnený záujem prevádzkovateľa) aj na nasledovné účely:

  • monitorovanie aktivity a správania počas používania Internetovej stránky,
  • zobrazovanie cielenej reklamy, ponúk a inej marketingovej komunikácie
  • meranie a vyhodnocovanie efektivity reklamy

Aby sme mohli zobrazovať reklamu, musíme byť súčasťou oficiálnych reklamných sietí. Ide o serióznych partnerov, ktorí majú iba informácie o Tvojom prehliadači (tj. nevedia kto si ako fyzická osoba) a sú pod medzinárodným drobnohľadom. Jedná sa o tieto spoločnosti (uvádzame aj nástroje na vypnutie personalizovanej reklamy):

  • Google Adsense – vrátane možnosti vypnutia personalizovanej reklamy a zoznam svojich partnerov
  • Google Analytics – na anonymné meranie návštevnosti našej internetovej stránky používame Google Analytics – vrátane možnosti odmietnutie merania.
  • Ako dlho uchovávame vaše údaje

    Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.
    Odoslané údaje z formulárov uchovávame po určitú dobu nevyhnutnú na poskytnutie služby, no takto zozbierané údaje nepoužívame na marketingové účely. Osobné údaje, ktorých spracúvanie je založené na súhlase, uchovávame po dobu platnosti udeleného súhlasu.

    Aké práva máte nad svojimi údajmi

    Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

    Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

    Kam posielame vaše údaje

    Anonymizované údaje o návštevníkoch spracúvame aj prostredníctvom sprostredkovateľov, ktorými sú najmä osoby poskytujúce služby:

  • webhostingu
  • správy obsahu a vývoja internetovej stránky
  • vyhodnocovania návštevnosti a využívania funkcií Internetovej stránky
  • anonymizované údaje zdieľame s reklamnými sieťami a tiež s poskytovatelmi štatistických meraní.
  • Niektorí dodávatelia, s ktorými spolupracujeme pri poskytovaní služieb na našej stránke, spracúvajú osobné údaje aj v tretích krajinách (mimo Európskej únie), najmä v USA. Tieto krajiny nemusia mať rovnaké zákony na ochranu osobných údajov ako sú platné u nás resp. v Európskej únii. V takýchto prípadoch však zabezpečíme, aby akýkoľvek prenos Tvojich osobných údajov podliehal primeraným bezpečnostným opatreniam a aby spracúvanie Tvojich osobných údajov bolo vykonávané v súlade s týmito Zásadami ochrany osobných údajov. V prípade prenosu osobných údajov do USA využívame iba dodávateľov, ktorí sú certifikovaní a dodržiavajú podmienky rámca EU-US Privacy Shield, ktoré zaisťujú úroveň ochrany osobných údajov ekvivalentnú s právnymi predpismi Európskej únie.

    Vzhľadom na to, že úroveň ochrany osobných údajov v rámci členských štátov EÚ bola zosúladená prijatím GDPR, tvoje osobné údaje budú v prípade takéhoto prenosu primerane chránené

    Komentáre zverejnené na našej stránke môžu byť zhromažďované internetovými vyhľadávačmi, ako napr. Google.

    Ako chránime vaše údaje

    Aké máme procesy pri úniku dát

    Zaväzujeme sa riadne uchovávať všetky osobné a iné údaj v súlade s najvyššími bezpečnostnými štandardmi. So všetkými údajmi budeme zaobchádzať podľa pravidiel uvedených v týchto Zásadách ochrany osobných údajov a v súlade s príslušnými právnymi predpismi, predovšetkým GDPR.

    Avšak, aj napriek našej snahe, žiadny systém neposkytuje úplnú záruku, že nikdy nepríde k neoprávnenému prístupu k osobným údajom. Používanie tejto stránky preto znamená, že si ochotná/ý prijať toto riziko.

    Aké automatizované rozhodovanie (spracovanie) a/alebo profilovanie robíme s údajmi používateľa.

    Na tejto stránke môžeš uverejniť a zdieľať rôzne osobné údaje a iný obsah vo forme komentárov a príspevkov. V takomto prípade budú takéto údaje prístupné ostatným (budú verejne dostupné) a My nemáme žiadnu kontrolu a zodpovednosť za to, ako niekto iný môže využívať tieto údaje a príspevky.

    Odkazy na iné stránky

    Naša Internetová stránka môže obsahovať odkazy na webové stránky prevádzkované tretími stranami. Nie sme zodpovední za informácie na týchto stránkach, ani za služby alebo výrobky, ktoré ponúkajú. Používanie týchto webových stránok, vrátane poskytovania osobných údajov, je na vlastné riziko. Odporúčame preto, aby si si skontroloval/a pravidlá ochrany osobných údajov (a prípadne aj ďalšie podmienky) týchto webových stránok ešte pred ich prvým použitím.

    Požiadavky na zverejňovanie právnych predpisov v regulovanom odvetví

    V súvislosti s osobnými údajmi, ktoré o Tebe spracúvame, máš nižšie uvedené práva a možnosti. Ak chceš niektorú z týchto možností využiť kontaktuj nás pomocou kontaktného formulára.

    Právo na prístup k údajom

    Môžeš nás požiadať o potvrdenie o tom, či Tvoje osobné údaje spracúvame, a prístup k nim v zmysle článku 15 GDPR.

    Právo na vymazanie

    Vymazanie Tvojich osobných údajov, môžeš dosiahnuť ak je splnený niektorý z dôvodov článku 17 GDPR.

    Právo na obmedzenie spracúvania

    Ďalej, môžeš požiadať o obmedzenie spracúvania Tvojich osobných údajov v prípadoch uvedených v článku 18 GDPR.

    Právo na prenosnosť

    Tvoje údaje, ktoré si Nám poskytol pre účely plnenia zmluvy alebo na základe Tvojho súhlasu, a ktoré spracúvame automatizovanými prostriedkami, môžeš nechať preniesť do inej organizácie, pokiaľ je to technicky možné.

    Právo namietať

    Môžeš namietať z dôvodov týkajúcich sa Tvojej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré je vykonávané na právnom základe oprávneného záujmu. V prípade takejto námietky prestaneme Tvoje osobné údaje spracúvať, pokiaľ nebude daný nevyhnutný oprávnený dôvod na ich ďalšie spracúvanie alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

    Právo podať sťažnosť

    Ak máš pocit, že sme porušili právne predpisy na ochranu osobných údajov, môžeš podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR, Hraničná 12, 820 07 Bratislava (www.dataprotection.gov.sk).